Nadmořská výška: 1 800 m. n. m Region: Gatundu, Kiambu Odrůda: Arabica SL 28 a SL 34 Farma: členové Wamuguma wet stations Cupping skóre: 88,25 Pražírna: Beansmith Co je GourmetKáva Specialty? Jde o výběrovou kávu, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali, a pražírna Beansmith ji pro nás upražila. Definic je mnoho, SCA (Asociace pro výběrovou kávu) konkrétně uvádí, že se jedná o kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100, a neobsahuje výrazné defekty v chuti. U výběrových káv od... Celý popis

Koupit za 319 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nadmořská výška: 1 800 m. n. m Region: Gatundu, Kiambu Odrůda: Arabica SL 28 a SL 34 Farma: členové Wamuguma wet stations Cupping skóre: 88,25 Pražírna: Beansmith Co je GourmetKáva Specialty? Jde o výběrovou kávu, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali, a pražírna Beansmith ji pro nás upražila. Definic je mnoho, SCA (Asociace pro výběrovou kávu) konkrétně uvádí, že se jedná o kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100, a neobsahuje výrazné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete vždy 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce). Co je u výberových káv jiné než u ostatních? V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce. Co jsou to Pearl Beans nebo-li Perlová zrna? Jsou to zrna ve tvaru hrášků, které pocházejí z třešňových plodů, při jejichž zrání se vytvořilo pouze jedno zrno místo dvou. Perlová zrna se od běžných liší několika aspekty; jedinečným tvarem, kvalitou, intenzivnější chutí a plnějším aroma, které se mohou lišit v závislosti na podmínkách pěstování a pražení. Informace od farmáře Továrna Wamuguma má prospěch z bohatých sopečných půd a příznivých klimatických podmínek této oblasti. Asi 1000 aktivních členů pilně pracuje na dodávání kávy do továrny, přispívající jak k hlavní sklizni od října do prosince, tak k letní sklizni od května do července. Zpracování v mokrém mlýně Wamuguma dodržuje přísné standardy kvality. Po dodání procházejí třešně pečlivým tříděním, aby byla zaručena výjimečná kvalita. Jakmile jsou oloupané, putují třešně do jednoho z fermentačních tanků továrny, kde fermentují asi 16-24 hodin, v závislosti na okolní teplotě. Káva je poté plně proprána, aby byly odstraněny všechny stopy slizu. Po proprání je pergamen položen na zvýšené sušící stoly továrny, kde pomalu schnou přibližně 14-21 dní. Pergamen je během nejteplejších období pečlivě přikryt, což zachovává kvalitu zrn. Káva z továrny Wamuguma PB Lot je silným důkazem dodržování tradice, přísných standardů zpracování a kvality, kterým se drží Ritho FCS.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Gourmet Káva
Složení kávy arabika
Stupeň pražení světlá
Kyselost vyšší
Způsob přípravy pro všechny typy příprav
Metoda zpracování washed